Šta obući za ljetno vjenčanje?

Šta obući i obuti

Puno žena pita se šta obući za ljetno vjenčanje zato smo ispod izabrali nekoliko prijedloga za razlićite ukuse i linije, ljetno vjenčanje

Koji kroj haljine je pravi?

Najbolje je da mladenci izaberu i kažu kakva je tema vjenčanja i ako žele da uzvanici nose fiksnu boju odjela. U tom primjeru izbor se sužava i izbor je puno lakši. Ali obićno dress code nije fiksan, tako da ćeš morati izabrati sama ovisno na kraj i vrijeme u danu.

To se čini svima logično ali za svaki slučaaj – za vjenčanje nikad ne obuci bjele haljine, NIKAD! Bjela je reservisana samo za nevjestu. Ostale boje možeš nositi. Ako ne želiš pritegnuti suviše pažnje izbjegavaj jake, žive boje. Možeš obući crnu ali ju kombiniraj dodacima alli za ljetno vjenčane to baš nije primejrno.

Isto tako haljina mora biti jednostavna – jer nevjesta mora biti u centru pažnje. Ne obuci suviše kratko krilo ili haljinu predubokim izrezom. Ispod možeš vidjeti nekoliko krojeva, modela koje su moderne i primjerne za ljetno vjenčanje.

haljine

duge

Koje dodatce izabrati?

Kad izabereš haljinu još nije kraj. Ne zaboravi na cipele i modne dodatce koji isto tako utjeca na cjeli izgled. Pogrešnom odlukom možeš uništit cjeli izgled. Za ljetno vjenčanje nečeš pogriješiti ako haljinu dopuniš jednostavnim sandalima sa petom.

Ako nisi sigurna o boji izaberi boju kože, jer ta je najviše slična tvom tenu. Kao više puta kazano, cipele u kožnoj boji prave noge duže a to čini tvoj stas vitko i više. Ako ne voliš nositi cipele visokim petama izabere one nižjom petom. Prije toga razmisli gdje če biti svatba. Ako bude vani postoji velika mogučnost da hodaš po travi ili pjesku pa visoka i tanka petica neče biti dobar izbor. U tom primjeru bolji je izbor puna i široka peta.

Sa otvorenim sandalima nikada ne nosi najlon čarape! Ako stvarno ne ide drugačije traži neutralne boje, takve koji su otvorenih prstiju ili izaberi zatvorene cipele. Ako je glavni uzrok nošenja čarapa ta da ti se ne sviđa svjetla put, možeš rješiti tako da za dan vjenčanja na noge staviš kremu za tamnenje ali nemoj suviše.

Ako ne želiš da se noge vidu, možeš izabrati dugu haljinu ili takvu do gležnjeva.

torbicaKad izabereš cipele obrati pažnju na modne dodatce. Svaka žena bi u svom izboru morala imati duže naušnice, narukvice ili elegantan sat. Možda ih nečeš nositi puno ali imat češ ih kad to bude potrebno.

A torbica?

Zadnje a isto tako važno što moraš izabrati je torbica. Velike torbe koje nosiš svaki dan dobre su jer u njima možeš nositi puno stvari ali za vjenčanje radije ih ostavi kod kuče.

Najbolji izbor su manje torbice, samo malo veće od novčanika koje držiš u ruci. Uzmi samo ličnu kartu, nekoliko novaca ili bančnu karticu, šminku, maramice, ključeve i telefon i več si spremna. Ako ne voliš torbice držati u ruci izaberi model sa lančičem. Pazi kod izbora, izaberi štoviše nevtralnu boju, bez kojekakvih dodacima. Nije potrebno da je torbica u boji haljine, izaberi neutralnu boju koja paše uz haljinu, tako možeš kombinirati i ostalom odječom.

Na kraju još savjet za sve, koji imaju koji kilogram suviše i žele da ga sakriju. Najednostavniji izbor je donje rublje za oblikovanje tjela. Preporučujem ti, da izabereš koji ima na gorjem djelu silikon koji sprečava da donje rublje »sklizi« dolje.

Ako izabereš haljinu bez naramnica, moraš izabrati i takav grudnjak. Ništa više ne uništi haljine bez naramnica kao grudnjak sa naramnicama. Ako ne voliš nositi takav grudnjak, ne izaberi haljine bez naramnica.

To je to. Ako si prisustvovala na ljetnom vjenčanju pošalji nam svoje ideje za potpun outfit.

Admin

Da li ti je zanimljiv naš sadržaj?

Prijavi se na naš e-magazin i ne propusti interesantne novosti!

Brošura