Šalovi - nepogrešivi modni dodaci

Šta obući i obuti

salovi-modni-dodaciČinjenica, da se šalovi trebaju nositi samo zimi kada nam je hladno, već duže vrijeme nije točna. Šalovi su postali jedan od najomiljenijih ženskih modnih dodataka ne samo zimi, nego i u ostalim godišnjim razdobljima. Sve više postaju u trendu različiti načini vezanja, žene ih često upotrebljavaju za modni dodatak njihovoj torbici, dok također izgledaju super ako ih nosite na glavi.

Za ljeto i proljeće su najprikladniji lagani šalovi u svjetlijim i živim bojama s različitim uzorcima, pogotovo cvjetnima. Nošenje laganog šala ljeti može biti sasvim osvježavajuće, dok će u kombinaciji sa sunčanim naočalama, šeširom i ljetnom haljinom u svjetlijim nijansama sigurno obogatiti vaš izgled. Bitno je odabrati pravi materijal, kako vam ne bi bilo prevruće – no mi vam savjetujemo odabir tanjeg šala od svile ili sličnih materijala.

Jesen i zima konstantno zahtijevaju šalove u kojima ćete se osjećati udobno i toplo! Za to ljetno doba su najprikladnije umirujuće boje, na primjer smeđa, siva, crna… - dakle, boja vašeg šala se mora uklapati sa zimskim bojama i temperaturama. Zimski uzorci nisu toliko izraženi poput ljetnih, stoga odaberite manje i neizražene uzorke u mirnim i hladnijim tonovima.

modni-salVećinu ljudi zimi nosi crnu boju, pošto ona najviše zadržava toplinu. Dakle, šalovi u tamnijim bojama se u kombinaciji sa crnom odjećom najviše skladaju te ujedno pružaju najviše topline. Naš je savjet da odaberete deblji šal, najbolje vuneni, pošto vam u njemu sigurno neće biti hladno.

Ovaj modni dodatak ima nešto, što ostali nemaju – a to je to, da može biti rješenje za moguće modne dileme. Žena može nošenjem elegantne svilene rute oko vrata napraviti svaku staru odjeću elegantnijom. Žene s duljim vratom biste trebali odabrati tamnije boje šala i bluzu s nižim udubljenjem – tako ćete stvoriti izgled kraćeg vrata.

Za svaki modni dodatak morate znati kako ga kombinirati s odjećom, dakle kupite šal koji će se uklapati s vašom sadašnjom odjećom u ormaru. Ako vaša odjeća sadrži uzroke, obucite jednobojan šal i obrnuto, pošto će previše uzoraka pokvariti vaš izgled. Obavezno odaberite boju i materijal koji su prikladni za ljetno razdoblje. Životinjskim uzorcima najviše pristaju jednobojna odjeća u tamnijim bojama.

Način zavezivanja šala

Šal ne trebate nositi samo oko vrata, postoji mnogo drugih načina kako možete vezati šal, na primjer: poput turbana ili rute, možete ga vezati oko bokova i time stvoriti lijepi pojas ili ga jednostavno „objesite“ preko ramena.

Isti šal možete vezati na različite načine i tako stvoriti potpuno drugačiji izgled. Najčešće i najtipičnije je vezivanje oko vrata – možete napraviti jednostavan čvor ili ga više puta omotati oko vrata, no postoji još drugih 25 tehnika vezivanja šala za koje možete saznati u donjem videu.

Ne sumnjamo da ćete s malo vježbe postati pravi profesionalci u vezivanju i da ćete sami otkriti potpuno novi, vaš način vezanja. Želimo vam puno zabave pri vezanju i stvaranju novog izgleda

Admin

Da li ti je zanimljiv naš sadržaj?

Prijavi se na naš e-magazin i ne propusti interesantne novosti!

Brošura