Izaberi prave cipele za sebe!

Šta obući i obuti

cipeleČinjenica je da žene obožavamo cipele! Sve te različite oblike, modele i boje, ali tko bi nam mogao zamjeriti ako su naši ormari od vrha do dna ispunjeni s različitim cipelama? Naravno da su različiti tipovi obuće primjereni za različite prigode. Provjeri kakve su najprimjerenije za tebe i kako ih kombinirati.

Prave boje!

Izaberi takvu boju da se slažu s bojom haljine. To naravno ne znači da moraš tražiti jednaku nijansu boje. Jer ti to, osim kod crne, vjerojatno neće uspjeti, nego radije izaberi različite nijanse iste boje. Uz haljinu sa živim uzorcima, obuj jednobojne cipele, a isto tako radije biraj između neutralnih boja kada obučeš sjajni ili šareni gornji dio.

cipele-zivih-bojaJednobojne, tamnije haljine možeš začiniti sa življim bojama. Crnu ili smeđu haljinu možeš odlično kombinirati sa cipelama u crvenoj boji ili onima sa uzorcima. Uzorci na cipelama su odlični i u kombinaciji s jednostavnom bluzom i jednobojnim hlačama ili trapericama.

Ako si obučena u komade odjeće različitih boja, cipele se moraju slagati s barem jednom od njih. Ako imaš npr. obučenu košulju s uzorcima u rozoj i ljubičastoj boji, izaberi ljubičasto obućo.

Za formalnije prigode su najprimjerenije jednobojne cipele u smeđoj ili crnoj boji. Izbjegavaj jako visoke pete s trakama, bolji izbor su srednje visoke, zatvorene cipele.

Prave cipele za svako doba godine!

Kao što i sama dobro znaš, za različita godišnja doba su odgovarajuće različite cipele. Uobičajeno tijekom proljeća ne znamo do kada je još primjereno da nosimo čizme i kada možemo obuti nešto laganije. Zapravo bez brige možeš obuti, kako niže zimske čizme, tako i jako popularne balerinke ili espadrile, koje se sve više vraćaju u modu.

Ljeti svoju garderobu nadopuni s bojama, možeš nositi sandale, japanke i također espadrile. A ako nisi oduševljena s otvorenim cipelama, ipak ih obuj bez čarapa. Japanke su više sportski tip ljetne obuće, zato ih obuj za na plažu ili šetnju, a nisu najprimjerenije za posao.

Tijekom jeseni izbjegavaj sandale jer se nikako ne slažu s težim jesenskim materijalima i bojama. Zimi obuj visoke čizme u kojima će ti biti toplo, a ujedno ćeš s njima lijepo upotpuniti izgled.

U proljeće, ljeto i jesen možeš obuti i cipele s tanjom i višom petom, a za zimu ti preporučamo udobnije cipele sa širom petom, koja je u zimskim uvjetima praktičnija.

Izbor cipela s petom

cipele-s-petomS visokom i uskom petom u kombinaciji sa suknjom ili tijesnim hlačama će tvoje noge učiniti dužima i privlačnijima, zato je ta kombinacija odlična ako želiš izgledati viša.

S nižom petom su dobar izbor jer ih možeš obuti, kako za ured, tako i za večeru ili zabavu.

Ako si nižeg stasa, izbjegavaj cipele s trakama oko gležnjeva jer ćeš u njima izgledati još manja. Ako imaš kratke noge, moraš isto tako izbjegavati cipele s previsokom petom, jer u njima noge izgledaju šire.

Obuj ovalne ili naprijed kvadratne cipele, ako želiš izgledati niža, a izbjegavaj špicaste ili one u obliku stošca, koje će još više produžiti stopala.

Cipele s petom također možeš obuti svaki dan s trapericama i bluzom, ako želiš svom izgledu dodati trunku elegancije.

Za formalne prigode nisu primjerene otvorene sandale s visokom petom i trake, ali ćeš u njima odlično izgledati na zabavi ili večeri. A posebno ako ih budeš kombinirala s vječno modernom malom crnom haljinom. Visoke pete će tvoje noge učiniti dužima i zavodljivijima.

Sada, kada si pročitala članak, zasigurno jedva čekaš da kupiš novi par cipela za nadolazeće ljeto ;)

Ispod smo skupili nekoliko cipela iz naše ponude.

Admin

Da li ti je zanimljiv naš sadržaj?

Prijavi se na naš e-magazin i ne propusti interesantne novosti!

Brošura